Utbrändhet vad är det ?


Hälsa, Kinesisk Medicin, Nyckeln Till Hälsa / lördag, juni 10th, 2017

Vad är egentligen utbrändhet och varför är det så många som blir sjuka?

Vi tänker inte på en influensa nu, även om vi vet att vi kan påverka vår mottaglighet för den med. Som vi ser det så har vi långt innan vi hamnar i väggen fått signaler från både kropp och själ på att vi är fel ute. Både  själ och kropp har ropat till oss och talat om att något i livet är fel, men vi har av olika anledningar inte lyssnat utan kört på .

 

 När själen får ro så följer kroppen efter…

Ibland med hjälp av saker som på ett konstgjort sätt gör oss pigga för stunden. Ångest oro och onormal trötthet är alla signaler på att vi är fel ute. Det är signaler som talar om att vi behöver titta på våra liv och bena ut vad det är som skapar dessa känslor.

Kroppen är så finurlig att om vi inte lyssnar så stänger den till slut ner eller tvingar oss att dra i handbromsen, vi blir sjuka.

I livet har vi saker som vi vet att vi inte mår bra av men vi accepterar att de är där för att vi av olika anledningar tror att det är det bästa vi kan få eller att vi på något sätt får en falsk känsla av till exempel trygghet. Vi lämnar inte en dålig relation  för att vi är rädda för att bli ensamma eller för att vi har det materiellt bra eller av någon annan anledning. Vi behöver kanske stanna upp och titta på vad kan JAG göra för att relationen skall bli bättre, kan jag inte göra något så kanske jag får lov att lämna den för att jag skall må bra själv.

 

Kropp och själ signalerar att något är fel men vi lyssnar inte utan fortsätter att traska på…

En del går så långt att man försöker medicinera bort och  döva känslorna som kommer så att man kan fortsätta. Att det är på det här sättet tror jag beror på att vi har tappat bort själen i den västerländska medicinen. Våra kroppar är maskiner och saker som känslor och själ har ingen plats.

Idag börjar man kanske vakna lite för att det finns ett känsloliv som påverkar vårt mående men man delar hellre ut mediciner för att döva smärta och ångest än att ta reda på varför det uppstår.

Ständig oro inom den kinesiska medicinen skapar garanterat en stagnation av qi som i sin tur skapar smärta.

Det är inte svårt att då förstå att till exempel fibromyalgipatienter, med oro över sjukskrivningar, ekonomi och att man dessutom har något som läkarna påstår inte finns, fast man känner det, skapar mer oro, och det blir man inte friskare av.

Varför vill man inte se människan som helhet och inse att vi har en själ och att våra känslor är själens signalsystem. Vi är inte maskiner som är skapta på samma sätt, en del mår bra av LCHF andra av Vegetariskt vi är olika både till kropp och själ. Även om vi är olika och har olika behov så är vi lika mycket värda. En del vill bo mitt i skogen och andra i stan och inget är rätt eller fel.

 

Det viktigaste är att vi hittar vad vi själva brinner för och vad som gör just dig lycklig och får ditt hjärta att klappa…

Vad får dig att vilja studsa upp ur sängen på morgonen och ta tag i dagen? För din egen skull våga känna och behöver du hjälp så be om det.

 

22 Replies to “Utbrändhet vad är det ?”

 1. Vart ber jag om hjälp?? Varit sjuk nu i 18 år och blir inte bättre utan bara sämre. Äter antidreppersiva och ångestdämpade. Försökt med samtalsterapi men hjälper inte. Vart vänder jag mig för att få rätt hjälp? Kramar Jenny

  1. Hej Jenny,
   Det finns tyvärr inget enkelt svar på din fråga.
   Det jag kan råda dig till är att söka hjälp inom alternativsidan som har ett helhetstänk med kropp och själ.
   Jag förstår att det är svårt att känna in kroppens signaler efter så lång tid med starka mediciner…
   Men det finns en väg ut <3
   Kram
   Tina

 2. Hej Tina!
  Jag har mått sämre och sämre de sista månaderna. Min kropp börjar strejka ordentligt.Jag har börjat med TM – Meditation vilket gör att jag kan slappna av ordentligt. Jag märker skillnad när jag är ledig då får jag mycket med Energi. Men jag har fortfarande svårt när jag skall jobba. Arbetet är tungt och stressande men jag trivs ändå. Men kroppen orkar inte med jag har arbetat inom vården nu i 40 år. Samtidigt har jag lagt om kosten och hoppas det ger resultat snart. Jag är mycket intresserad av all alternativ medicin. Funderar att köpa boken om kinesisk medicin. Jag tränar styrketräning när jag orkar. Men nu är jag mer inriktad på Yoga. Jag skulle råda Jenny börja med ex TM- meditation för då går man riktigt ned i djupet sen löses alla knutar upp. Det kostar men man kan ta det på avbetalning. Det beror förstås var man bor? Det finns säkert någon annan form av meditationsgrupp i varje stad! Någonstans måste man börja och avslappning är en bra start!

  1. Hej Rut
   Det finns många vägar att gå för att hitta tillbaka till sig själv och sin kraft … Jag rekommenderar inga speciella metoder i bloggen… För att göra en korrekt bedömning behöver jag en helhetsbild …
   Att bara gå ut i naturen och sätta sig är läkande och det kostar ingenting 😉
   Skönt att du har hittat din väg <3
   Lycka Till
   Tina

 3. Hejsan. Jag har varit sjuk i många år. Fibromyalgi o ångest problematik. Äter massor av mediciner men blir bara sämre. Kan du rekommendera ngn altmedicins klinik till mig? Värme// GABRIELLA

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.