Varför är det bra med vinägrett på sallad ?


Hälsa, Kinesisk Medicin, Natur & Skapande, Naturens skatter..., Okategoriserade / söndag, juli 2nd, 2017

Hej fina bloggläsare!

Vi älskar sallad och grönsaker, gärna råa 🙂 Kanske gör du det med?

Men vi vet också att det ur ett kinesmedicinskt perspektiv är hårdsmält och därmed inte så lätt för kroppen att ta upp näringen. Vill man dessutom att vågen skall gå nedåt och fukten minska i kroppen så är kall sallad ett BIG NO NO enligt kinesisk medicin.596-sallad med tomater fetaost 500x380

Vi har dock turen att gilla vinägrett-dressing och nu sker det magiska… Vinägrett på sallad och råa grönsaker omvandlar dem till kokta ur en matsmältningssynpunkt 🙂

64192_145904

Så  på med vinägretten och sen så är det bara att mumsa på!

Har man problem med  vikten och gillar gröna drinkar eller smoothies, så kan man blanda i ingefära eller kanel. Det ger smoothien den värme som kroppen behöver, för att på ett bra sätt kunna tillgodogöra sig smoothien, magen blir glad och det blir lättare att tappa kilon om kroppen har för många. Gör man inte det så finns risken att man tillför för mycket kylande och fuktbildande mat till kroppen som kan komma att skapa obalanser i det långa loppet. Men se upp med banan, den är både kylande och fuktbildande, all annan frukt och bär är okej så det är bara att välja och vraka. Featurette.Smoothies

Vill du lära dig mer och förstå din kropp, samt få en bättre hälsa?

Håll utkik för den 1 december kommer vi att presentera vår bok om den kinesiska medicinen. I den kommer vi  förmedla kunskapen, klokheten, naturligheten och den skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk och vital. Vi kommer på ett lättförståeligt sätt, ge dig kunskap om  den kinesiska medicinens grunder och förståelse för hur ohälsa hänger ihop med hur vi lever. Vi kommer hjälpa dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kroppen så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Du kan redan nu förbeställa boken i vår webbshop http://www.hermansdal.com/store

Vi reserverar oss för ev. slutförsäljning av första tryckningen. Vid slutförsäljning kommer boken finnas åter för leverans efter ca 3 veckor. Vill du vara säker på att få boken levererad innan jul bör du förbeställa redan nu. 

Vill du läsa och lära dig om den Kinesiska Medicinen så inspireras gärna av våra tidigare blogginlägg:

Klicka här för att komma till våra PODDINSPELNINGAR

Varma Kramar från Hermansdal

Tina & Annelie

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal

Hermansdals EKO

Tina/QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

För att prenumerera på vår blogg, klicka på knappen nedan, ni kommer då till Blogkeen där ni klickar på ”Prenumerera-knappen” som finns i menyn till vänster. 

HERMANSDAL

 

24 Replies to “Varför är det bra med vinägrett på sallad ?”

  1. Känner mig som en stalker, men jag älskar all sådan här kunskap! Det är som skrivet för mig 🙂 Idag satt jag och funderade på vad Tina skulle rekommendera för hur jag ska tappa vikt, och voila! <3

    1. Härligt 🙂 Se det som ett tecken 😉 Stalkers är precis vad man vill ha i en blogg tror jag <3

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.