10 steg att balansera livet mot en bättre hälsa…


Energi & Arbete, Hälsa, Kinesisk Medicin, Naturens energi..., Okategoriserade / söndag, juli 23rd, 2017

Hej fina bloggläsare!

Hoppas att ni saknade vårt inlägg förra helgen?

Som lite plåster på såren så får ni några konkreta hälsotips den här helgen, hoppas att de kommer väl till pass.

Det finns några saker som är extra viktiga att tänka på när det gäller balans, hälsa och kinesmedicin.

Det viktigaste ordet passar oss svenskar perfekt och det är lagom.

Man skall äta lagom, röra sig lagom , känna lagom och så vidare. Det skall aldrig bli för mycket av något. Även om våra känslor är positiva och vi gillar dem, så får de inte bli för mycket iallafall. Iallafall inte för mycket och för länge, då blir de skadliga för oss.

Alla delar skall finnas på ett balanserat sätt

Äter vi oss proppmätta så får vi ”paltkoma” för att all kroppens energi går åt till att till exempel bryta ner maten. Vilket innebär att vi inte får den bensin som var tanken med maten.

Listan över vad som är bra eller dåligt kan göras hur lång som helst men i dag skall ni få tio handfasta levnadstips, av en som har gjort alla fel man kan och har fått lära sig den hårda vägen.

Jag brukar tänka att allt är Yin och Yang, och att dessa vågskålar skall väga jämt.

Tycker man att det är tråkigt med ”lagom” känslomässigt, då får man vara beredd på att åka berg- och dalbana med känslorna. Lika mycket uppåt kommer det att bli neråt. Vi är också vanedjur, så har vi bara roliga saker runt oss, behöver vi mer och mer eller roligare och roligare saker, för att vi vänjer oss och det är helt enkelt inte lika kul gång tjugo.Eller hur?

Så jag njuter av ett stabilt välbefinnande i lagom,  med mjuka svängningar uppåt och nedåt. Det är min melodi efter att ha tröttnat på alla backar uppåt och tvära kast neråt.

Här kommer några handfasta tips

1. ”Flytta” in i kroppen när du vaknar. Känn efter vart fötterna med mera är, andas och skanna igenom dina kroppsdelar. Lägg märke till vad du har för känslor, de försöker tala om något för dig.

2. Gå upp en stund tidigare så att du hinner landa i dig själv innan du möter världen utanför. Var närvarande när du borstar tänderna eller dricker ditt morgonkaffe. Det tar inte längre tid men du kommer att må bättre.

3. Magen tycker om ”blöt” mat så kan du starta dagen med till exempel gröt så gör det. Hirs- och havregrynsgröt är otroligt näringsrikt och bortglömt. Riv gärna ett ekologiskt äpple och pudra kanel över, det är supergott.

4. Se till att äta något var tredje timme under dagen, ät inte för mycket. Man skall äta så att man slutar vara hungrig men inte så att man blir proppmätt. Tänk att det du äter skall ha magens temperatur, 37 grader så slipper kroppen använda energi till att först värma upp maten . Skriv gärna en matdagbok och kolla hur du mår när du äter viss mat. Energinivåer och mående behöver inte komma samma dag, men har du ingen ”reserv” i kroppen dräneras du fort.

5. Kan du på lunchen eller någon annan rast lägga dig raklång och vila en stund så är det kanon. Du behöver inte sova, att bara ligga raklång och fem minuter är bättre än inget 🙂

6. När du går på toaletten  eller är för dig själv någon annanstans, passa på att kolla av dig själv så att du fortfarande är närvarande i kroppen. Känn din fötter och att du har kontakt med marken.

7. Skriv en lista på saker som mal i huvudet och stressar dig, gör en handlingsplan för i vilken ordning och hur du skall ta tag i det som stör dig, och även när du skall göra det. Känn hur skönt det är att ha en plan.

8. Strukturera upp livet och be om hjälp, man behöver inte vara duktig och göra allt själv.

9. Titta på vad du har runt dig. Vad blir du glad av och vad tar din energi?

10. Allt är energi. Det kostar energi att ha det ”perfekta” hemmet, tomten och så vidare. Har du inte den energin så dra ner på de yttre kraven och börja må bra inifrån, det kommer skänka dig ett större välbefinnande.

Måndagar är perfekta dagar att starta nya saker, det är som en nyårsdag i miniformat, veckan är som ett ”oskrivet” blad, som jag kan skapa vad jag vill med.

Sätt en rosett på fingret och påminn dig om att vara snäll mot dig själv i 21 dagar, så har du skapat en ny vana.

Lycka Till!

Vill du lära dig mer och förstå din kropp, samt få en bättre hälsa?

Håll utkik för den 1 december kommer vi att presentera vår bok om den kinesiska medicinen. I den kommer vi  förmedla kunskapen, klokheten, naturligheten och den skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk och vital. Vi kommer på ett lättförståeligt sätt, ge dig kunskap om  den kinesiska medicinens grunder och förståelse för hur ohälsa hänger ihop med hur vi lever. Vi kommer hjälpa dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kroppen så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Du kan redan nu förbeställa boken i vår webbshop http://www.hermansdal.com/store

Vi reserverar oss för ev. slutförsäljning av första tryckningen. Vid slutförsäljning kommer boken finnas åter för leverans efter ca 3 veckor. Vill du vara säker på att få boken levererad innan jul bör du förbeställa redan nu. 

Vill du läsa och lära dig om den Kinesiska Medicinen så inspireras gärna av våra tidigare blogginlägg:

Klicka här för att komma till våra PODDINSPELNINGAR

Varma Kramar från Hermansdal

Tina 

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal

Hermansdals EKO

Tina/QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

För att prenumerera på vår blogg, klicka på knappen nedan, ni kommer då till Blogkeen där ni klickar på ”Prenumerera-knappen” som finns i menyn till vänster. 

HERMANSDAL

13 Replies to “10 steg att balansera livet mot en bättre hälsa…”

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.