Mat är medicin…


Okategoriserade / söndag, oktober 1st, 2017

Hej fina bloggläsare!

Som många av er vet, är vi i sluttampen med vår bok som när som helst går till tryck och tiden till allt annat än boken är i princip obefintlig. Men som alla andra människor behöver ju även vi äta och i helgen åt vi en så makalöst god rätt att vi gärna vill dela med oss av den till er.

Mat är medicin och när det kom till en växtbaserad kost med mycket grönsaker, frukt, baljväxter och säd, så är både vetenskapen och den kinesiska medicinen enig om att det är en en kost som är en förutsättning för ett friskt och hälsosamt liv.

 

Pasta med himmelskt god tomatsås och gröna ärtor

Ingredienser 2 port

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 pkt krossade tomater
  • 50 gr cashewnötter
  • 2 dl frysta gröna ärtor
  • Bönpasta eller fullkornspasta

Börja med att hacka lök och vitlök, det behöver inte vara så noga eftersom du ändå ska mixa allt sedan. Värm en tesked kallpressad olivolja i en kastrull och häll i lök och vitlök. Bryn tills den mjuknar och börjar få lite färg. Häll i de krossade tomaterna och cashewnötterna och låt puttra tills cashewnötterna blir mjuka (ca 10 minuter). Koka upp vatten till de frysta ärtorna och låt dem ligga i det varma vattnet tills de har tinat. Koka pastan. Mixa tomatsåsen med en stavmixer och smaka av med salt. Servera och njut!

 

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.