Livets Eld – Moxa vad, hur, varför…


Hälsa, Kinesisk Medicin, Kropp i balans, Nyckeln Till Hälsa / söndag, oktober 29th, 2017

Hej fina bloggläsare…

För några helger sedan lade vi ut en film på vår FB-sida när vi gjorde Dragonmoxa  som är en av de mest kraftfulla moxa behandlingar man kan göra. Många blev nyfikna och ville veta mera, så därför kommer dagens inlägg handla om just moxa. Det är en behandlingsform som i Kina kallas för ”Folkets Medicin”. Moxa är en värmande och stärkande behandlingsform som passar oss i Norden som handen i handsken. Så snart boken har lämnat oss för tryck så sätter vi i gång med planeringen av olika kurser. både på webben och IRL. Vi vill att den kraftfulla moxan skall bli folkets medicin även här i Sverige.

Vad är moxa? 

Moxa är en uråldrig behandlingsmetod inom kinesisk medicin  har använts framgångsrikt i flera tusen år. Moxa görs på gråbo som torkas och mals. Vid behandling bildas det en del rök, men röken är ej farlig utan faktum är att även den har helande och läkande egenskaper. Det finns en mängd olika moxa-tekniker. En del av teknikerna kan du lära dig själv genom att gå kurs hos någon som är utbildad inom kinesisk medicin och moxa, för att sedan kunna behandla dig själv hemma.

I de delar av Kina där kunskapen och traditionen om moxa lever kvar, säger man att: Kvinnor som nyligen fött barn ska undvika vind och kyla i 100 dagar. Det är också vanligt att kvinnorna får en ”moxasäng” i bröllopspresent för att just kunna stärka kroppen ordentligt efter graviditeten. 

Livets eld

Moxa kallas för livets eld av den enkla anledningen att den stärker just den. Men vad är då livets eld? Västerländskt kan man nog beskriva den som vår vitalitet och livsgnista, den kraft som ger oss livet. Kinesiskt sett benämner vi den som Ming Men och njurarnas yang. Ming Men är en punkt lokaliserad i ländryggen och som går under namnet ”Gate of vitality”. Denna eld behöver brinna med tillräcklig styrka och värme för att vi ska må bra, ha kraft och energi samt hålla oss friska. Det liv många av oss lever idag med näringsfattig mat och stress gör att eldens låga blir för svag och leder till ohälsa. Genom att hjälpa kroppen stärka lågan i livets eld kan vi hjälpa kroppen återfinna sin styrka och balans samt förebygga genom att kroppen blir stark nog att klara av de utmaningar och påfrestningar den utsätts för.

Moxa är en fantastisk och effektfull behandling för bland annat:

  • Trötthet
  • Utmattning
  • Depression
  • Övervikt
  • Värk i muskler och leder
  • Frusenhet
  • Stärker immunförsvaret
  • Ökar cirkulationen
  • Energikänslighet
  • Kraftlöshet

Varma Kramar från Hermansdal

Tina & Annelie 

Vill du lära dig mer och förstå din kropp, samt få en bättre hälsa?

    VÅR BOK NYCKELN TILL HÄLSA ÄR HÄR 🙂  Nyfiken?

nyckelntillhalsa

Vi  förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk och vital. 

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kroppen så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://www.hermansdal.com/webbshop

Första upplagan är nu slutsåld. Vilken succé det blev !!!

Du kan redan nu förboka ditt exemplar från andra upplagan, leveranstid beräknas till i mitten av mars.

Beställ som vanligt så skickar vi din bok så fort den kommer rykande färsk från tryckeriet 🙂

Vi kommer endast kunna erbjuda de som förhandsbokar möjligheten att få boken signerad, ange i så fall detta vid din beställning. 

Sagt om Nyckeln till Hälsa :

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

 Här kan du inspireras av våra tidigare blogginlägg om hälsa och den kinesiska medicinen

Här kan du lyssna på våra PODDINSPELNINGAR

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

 Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 🙂


Hermansdalsbloggen

 

 

7 Replies to “Livets Eld – Moxa vad, hur, varför…”

Kommentera