Färgernas betydelse inom den Kinesiska Medicinen


Hälsa, Kinesisk Medicin, Kropp i balans, Nyckeln Till Hälsa / söndag, november 12th, 2017

Allt består av energi, även färger har sin egen frekvens och energi. Inom den Kinesiska Medicinen har varje element sin färg och med hjälp av färger kan man balansera sig själv och sin miljö. Genom kunskap om färgernas betydelse kan du förstå varför du dras till vissa färger och skapa optimala förutsättningar för det liv du önskar.

GRÖN

Grön är den färg som tillhör trä-elementet, vårens färg när allt föds till liv och som symboliserar energi och kreativitet. Om du har en naturlig dragning till den gröna färgen visar det på att du har en samhörighet med trä-elementet, men om du tvärtemot känner en viss avsmak för den gröna färgen tyder det på att det finns en obalans i ditt trä-element. Inom den kinesiska medicinen använder man även färger som hjälp vid diagnostisering av patienter. Om du har en grönaktig ton i huden runt exempelvis ögon eller mun, tyder det på att du behöver balansera upp lever och gallblåsa. Det finns många olika nyanser av grönt och du bör undvika dem som får dig ur balans eller irriterar dig. Att ha gröna växter hemma och att vistas mycket i naturen, framförallt på våren och sommaren, är mycket välgörande för trä-elementet.

VIT

Vit är den färg som inom den kinesiska medicinen associeras till metall-elementet och hösten. De organ som hör till metallelementet är lunga och tjocktarm. Vit färg står för enkelhet och är den färg man i Kina bär vid begravningar. Snö, moln, fullmåne, solen som reflekteras i vattnet bär alla färgen vit och symboliserar renhet och klarhet. Genom att använda vita och beige nyanser i ditt hem eller på kläder kan du stärka och balansera metall-elementet, samtidigt som du hjälper kropp, själ och sinne att rensa bort allt som är onödigt och fokusera på det enkla och rena i livet.

RÖD

Den eldiga och passionerade röda färgen hör till sommaren och hjärtat och är den färg som så passande hör till eld-elementet. Om du känner en stark dragning till röd eller starkt orange färg så tyder det på en obalans i ditt eld-element. Eld-personer vill sällan bära röd färg, då det får dem att känna sig överhettade eller överfulla. Rosa och grålila nyanser är bra och balanserade färger för eld-elementet.

GUL

Genom att tillföra gul/ljust orange färg kan du stärka och nära ditt jord-element som står för mage/mjälte. I den kinesiska medicinen ser man den gula färgen som den i mitten, det är solens färg och står för ett långt liv. Om man har en gul/orange ton i sin hud framförallt i ansiktet så tyder det på att det finns en obalans i jord-elementet, mage/mjälte. Stärk ditt jord-element genom att äta mat som är gul, inred ditt hem med gula blommor, plantera solrosor i trädgården och ha något gult klädesplagg på dig.

SVART

Svart är den färg som tillhör vatten-elementet och vintern, har du en stark dragning till, eller motstånd mot svart färg så är det tecken på att du behöver balansera ditt vatten-element, njurar/urinblåsa. I Kina står den svarta färgen för pengar, välstånd, kunskap, karriär och familj. Hur du stärker ditt vatten-element kan du läsa mer om HÄR

Varma Kramar från Hermansdal

Tina  

Vill du lära dig mer och förstå din kropp, samt få en bättre hälsa?

    VÅR BOK NYCKELN TILL HÄLSA ÄR HÄR 🙂  Nyfiken?

nyckelntillhalsa

Vi  förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk och vital. 

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kroppen så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://www.hermansdal.com/webbshop

Första upplagan är nu slutsåld. Vilken succé det blev !!!

Du kan redan nu förboka ditt exemplar från andra upplagan, leveranstid beräknas till i mitten av mars.

Beställ som vanligt så skickar vi din bok så fort den kommer rykande färsk från tryckeriet 🙂

Vi kommer endast kunna erbjuda de som förhandsbokar möjligheten att få boken signerad, ange i så fall detta vid din beställning. 

Sagt om Nyckeln till Hälsa :

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

 Här kan du inspireras av våra tidigare blogginlägg om hälsa och den kinesiska medicinen

Här kan du lyssna på våra PODDINSPELNINGAR

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

 Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 🙂


Hermansdalsbloggen

 

 

21 Replies to “Färgernas betydelse inom den Kinesiska Medicinen”

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.