Patchouli – En underbar doft som hjälper


Ekologisk hudvård, Hälsa, Kinesisk Medicin, Nyckeln Till Hälsa / torsdag, november 16th, 2017

Hej fina bloggläsare

Vi tycker att det är så spännande att se varför vi gillar vissa färger, smaker, mat, musik eller dofter med mera. Eller vad det finns för anledning till att man känner vissa saker och har vissa behov. För oss är det kropp och själ som talar om vad den behöver för att må optimalt.

Vi älskar doften Patchouli och använder den jämt. Vi har till och med tagit fram en deodorant på Hermansdals EKO med doften, den är jättepoppis, så det finns fler än vi som gillar den.

Så till alla er som redan älskar Patchouli och till er som ännu inte upptäckt den, här kommer lite mer info om denna underbara olja på ett annat plan än som doft.

Patchouli är en värmande och stärkande doft och har även ett rykte om sig att vara ett afrodisiakum. Det är en doft som verkar lugnande och passar utmärkt vid stress och utmattning. Som hudläkemedel är den verksam mot bakterier, svamp och virus och har en sammandragande effekt lös och grovporig hud. Den är läkande och stimulerar nybildningen av hud särskilt vid eksem, torr hud, allergiska sår och brännskador.

Inom den kinesiska medicinen hör patchouli till Jord-elementet och hjälper till att stärka och balansera egenskaper som förnuft, medkänsla och förståelse som alla är positiva uttryck som tillhör jord-elementet. Den hjälper till att hålla oss jordade med fötterna stadigt på marken.

Så om du gillar något speciellt eller ogillar något väldigt starkt så dyk djupare och se vad det du gillar har för egenskaper, det kan vara en bra ledtråd till vad du behöver.

Varma Kramar från Hermansdal

Tina & Annelie 

Vill du lära dig mer och förstå din kropp, samt få en bättre hälsa?

 VÅR BOK NYCKELN TILL HÄLSA ÄR HÄR 🙂  Nyfiken?

nyckelntillhalsa

Vi  förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk och vital. 

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kroppen så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://www.hermansdal.com/webbshop

Första upplagan är nu slutsåld. Vilken succé det blev !!!

Du kan redan nu förboka ditt exemplar från andra upplagan, leveranstid beräknas till i mitten av mars.

Beställ som vanligt så skickar vi din bok så fort den kommer rykande färsk från tryckeriet 🙂

Vi kommer endast kunna erbjuda de som förhandsbokar möjligheten att få boken signerad, ange i så fall detta vid din beställning. 

Sagt om Nyckeln till Hälsa :

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

 Här kan du inspireras av våra tidigare blogginlägg om hälsa och den kinesiska medicinen

Här kan du lyssna på våra PODDINSPELNINGAR

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

 Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 🙂


Hermansdalsbloggen

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.