Att skapa balans är Nyckeln till Hälsa


Kinesisk Medicin, Kropp i balans, Nyckeln Till Hälsa / fredag, november 24th, 2017

Hej fina bloggläsare

Det känns som om Hermansdal har förvandlats till en tomteverkstad och vi älskar det. Att kunna vara här och nu och njuta i stället för att stressa är en styrka när man har många bollar i luften.

Våra förberedelser är i full gång för att vi skall kunna få ut alla förbokade böcker så snabbt vi bara kan. Vi är så tacksamma för det enorma intresse ni har visat ”Nyckeln till Hälsa” det känns fantastiskt.

 

Vi har blivit med etikettskrivare, burvagnar från DHL och emballage är på väg, en stor packe med ordrar är utskrivna, vi skall förbereda så mycket vi bara kan innan den stora dagen.

Det är en vecka kvar nu till 1 december, dagen då boken kommer från tryckeriet och vi kan knappt vänta längre.

Vi får så mycket energi när vi gör något som vi älskar, det bubblar i en och man önskar att dagarna var längre så att man hann mer. Det skapas massor med yang och därför är det ännu viktigare att samtidigt vara i nuet som är mer yin och i stunden skapar balans. Balans mellan yin & yang är lika med hälsa.

Vi är även i full gång med planerna för en boksignering i Stockholm tillsammans med finaste Vivi Linde. Tänk att man som bästa vänner följs åt i livet i nästan 30 år och sen ger ut sina första böcker båda två med bara ett par veckors mellanrum vad är oddsen för det?

Det är stunder i livet som de här som man alltid kommer att minnas, de är början på något nytt. Så fort man gör något som man aldrig gjort tidigare så öppnas en ny dörr, nya människor och händelser kommer in i ens liv. Man får helt nya möjligheter och förutsättningar.

Det gäller bara att våga lyssna och känna in vad som känns rätt och vad som får den där spirande känslan inifrån att vakna och tala om att nu har du hittat något. Den berömda magkänslan skall vi vara rädda om.

När vi lyssnar på den och gör det som känns bra även om vi inte har svaret på hur det skall gå till, det är då vi senare slipper säga ”Jag visste ju det” eller ”Varför gjorde jag inte så jag kände ju på mig det ”. Vår tänkta webbkurs blev en bok tack vare just magkänslan, vi ändrade inriktning för att vi lyssnade på den och vad vi fick för information utifrån.

Ibland önskade man att den där känslan inifrån var tydligare, ofta är den som en fjäril som landar på en, det märks knappt, man måste vara i nuet och snappa upp det som man får till sig och samtidigt agera på det som kommer. Är vi för stressade eller har fullt upp i huvudet så tappar vi kontakten med vårt inre och missar tillfället.

 

TIPS En övning för att vara närvarande här och nu och medveten om vad du gör i denna stund.

Jag använder det hela tiden, fyller jag på vattenhinkarna i stallet så fokuserar jag på vattenstrålen och hur den fyller hinken, äter jag så känner jag vad maten smakar och hur den känns att tugga på och klappar jag en av hundarna så känner jag den mjuka pälsen. Ridning och att gå i skogen är ett par av de mest ”mindfulla” aktiviteter jag vet, tiden försvinner.

Jag försöker att vara närvarande i allt jag gör. Det skapar en stark kontakt med mitt inre. Som med allt annat så krävs det repetition och övning för att en ny vana skall bli självklar, att vara i nuet är en av de bästa saker jag lagt ner tid på att öva upp.

Hoppas att du provar du också 🙂

 

 

 

 

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.