En riktig solskenshistoria


Kinesisk Medicin, Kropp i balans, Nyckeln Till Hälsa / tisdag, november 28th, 2017
Hej fina du, En gråmulen och regnig tisdag som den här tänkte jag dela med mig av en riktig solskenshistoria. Det är så fantastiskt roligt varje gång man kan hjälpa någon på riktigt så att deras liv kan få återgå till det som var tänkt i stället för livslång medicinering. Kinsesisk medicin och djur är en perfekt kombination.  Jag tror att det blir så lyckad för att vi som ägare kan påverka vad djuren äter och vad de gör. På något konstigt sätt så verkar det vara lättare för många att se till att djuren mår bra än att ta hand om sig själva. Det här inlägget handlar om Fairy en av många fantastiska fyrbenta patienter som jag har träffat. Fairys matte Ingela har jag träffat till och från under många år som terapeut då jag behandlat flera av hennes fina hästar.
Fairy frisk, pigg och glad igen
Fairy, en vacker dalmatiner tjej var dryga året när Ingela kontaktade mig. De hade då varit hos veterinären otaliga gånger under 8 månaders tid. Man konstaterade att hon hade fuktiga, inflammerade blödande eksem på huden och öronen som naturligtvis gjorde ont, anledningen trodde man var foderallergi. Eksemet spred sig mer och mer över kroppen och Fairy hade jätteont. Hon åkte kana på rumpan bet sig i tassarna, pruttade mycket och luktade illa, bajsade mycket och löst. Fairy hade fått blodöra av allt kliande och ruskande på huvudet. Bakterieproverna i öronen visade på en kraftig tillväxt av jästsvamp och bakterier. Fairy vägde hela 39 kg när hon var 6 månader. Det såg inte ljust ut och matte och husse var jätteroliga. Veterinären ville att hon skulle gå ner i vikt och man minskade maten till en mininivå men ingenting hände på vågen. Fairy svullnade mer och mer. Man hade provat 12 olika foder och Fairy gick nu på kortison både invärtes och utvärtes. Det dämpade symtomen en aning men det hjälpte inte. När man försökte fasa ut kortisonet blossade allt upp igen Efter nu 8 månader  och otaliga veterinärbesök konstaterades att besvären vara kroniska. Då var Fairy 1 år 0ch 2 månader. Man såg fram emot en livslång behandling av Kortison för att göra livet drägligt för henne. Ingen rolig start på ett liv. Förutom alla fysiska symtom så hade Fairy separationsångest, var orolig och stressad och hade svårt att ligga still hon for runt och kom inte till ro. Hon drack dåligt och kunde äta hur mycket som helst och vad som helst. Löpen fungerade inte heller. Alla Fairys problem både de känslomässiga och fysiska samt hur hon dricker och beter sig har en stor betydelse för en som utövar kinesisk medicin de talar om vart obalanserna finns och av vilken typ de är så att vi kan rätta till dem. När Fairy kom till Hermansdal och jag kände igenom henne reagerade jag över att hennes slemhinnor och tunga var mörkt djupröda jag frågade om de brukade se ut så vilket var fallet och om inte veterinären hade regerat på färgen på hennes slemhinnor men det hade de inte. De symtom som Fairy hade visade bland annat på fukt och hetta. Västerländskt så försöker vi få bukt på symtomen som visar sig i form av de smärtsamma eksemen inget konstigt då det är de vi ser och de som Fairy besväras av. Kinesiskt sett så vet vi att det är obalanserna på insidan som gör att eksemet och alla de andra problemen finns där. När vi rättar till den obalansen så kommer Fairys problem att försvinna och kroppen läka. Det viktiga är att bli av med patogenen som finns i kroppen det är den som stör i systemet och se till att inte tillföra mer av det som gör kroppen sjuk. Man måste ge den en chans att hitta balansen igen. Jag behandlade Fairy två dagar efter varann, gick igenom en dietplan och Ingela fick några akupunkturpunkter som skulle moxas hemma varje dag. Vi kunde se att slemhinnornas färg förändrades redan efter första behandlingen och jag kände mig väldigt hoppfull över att hennes kropp svarade så snabbt. Redan efter två dygn så bajsade Fairy ur sig något som vi har på bild men som inte passar sig i ett blogginlägg av hänsyn till känsliga läsare 😉 Ingela ringde mig och var helt chockad och jag blev jätteglad och konstaterade att nu var kroppen på väg att göra sig av med patogenen. Behandling, diet och moxabehandling hemma fortsatte och justerades allteftersom Fairys symtom förändrades. Snabbt försvann hennes eksem, blodöra, separationsångest, lösa mage, pruttande och hon åt mer mat och var mätt och nöjd och återgick till normalvikt. På ett återbesök hos veterinären under resans gång kunde de konstatera att det inte längre fanns någon bakterietillväxt eller jästsvampar i öronen och att Fairy nu vägde 30 kg vilket var en idealvikt för henne. Nu endast 5 månader efter att jag träffade Fairy första gången så är hon en vacker, normalviktig, harmonisk, frisk och vital dalmatiner tjej som löper som hon ska och behöver inget kortison för att livet skall fungera. Att hitta rätt kunskap och förstå vad de symtom som kroppen ger oss betyder, är rätt nyckel, då kan vi hjälpa den i stället för att försvåra läkningen. Om vi var lika noga med oss själva som vi är med våra djur så skulle vi också ha lättare att läka.

Missa inte våra friskvårds och moxakurser för häst och hund i oktober på Hermansdal

Är du intresserad av hästar och/eller hundar och vill lära dig mer om vad de mår bra av? Hur du kan hjälpa dem med bland annat moxa? Hur deras personlighet påverkar dem? Vad du kan göra för att hjälpa dem med, nervositet, osäkerhet, separationsångest, rädslor, sorg, ”dominans”, dåliga magar, rörelsestörningar, övervikt, eksem, då är det här dagarna för dig.

Vill du läsa mer om kroppens fantastiska läkningsförmåga?

Vill du veta mer om djurkurserna och anmäla dig?

6/10 HÄST och 27/10 HUND

Kramar från Hermansdal

Tina

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 0001-17-e1520832057425-282x300.jpg

Vill du lära dig att förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

Information om våra övriga kurser

Nyckeln till Hälsa finns att beställa i vår webbshop http://www.hermansdal.com/webbshop

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 29666298_10160360073425271_103453231_n.jpg
” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ” ” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ” ” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

Följ mig gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.