Zink – en sann hjälpare


Hälsa, Kropp i balans, Nyckeln Till Hälsa / måndag, januari 29th, 2018

Hej fina bloggläsare,

Vi svävar på moln i dag trots att himlen ser väldigt jämngrå ut. Vilket fantastiskt fint gensvar vi fick på gårdagens blogginlägg. Gårdagen blev vår rekorddag på vår egen blogg 🙂 Vi fick även in ett par bokrecensioner i webbutiken som värmer i hjärtat. Det betyder mycket för oss när vi får feedback och att ni gillar det vi skriver.

Så här i förkylnings och influensatider så passar det bra att berätta lite om zink. Det är något vi alltid tar extra av tillsammans med D- vitamin om vi känner att vi är under en ”virusattack”. Vi använder själva Holistic som vi tycker är bra. Det är en livsviktigt mineral som behövs i 100-tals kroppsfunktioner. Vi påverkas redan av en liten brist. Får vi lätt infektioner, har en mage som krånglar, träningsvärk som inte ger med sig eller sköra naglar så kan det vara tecken på zinkbrist.

Som så mycket annat så förbrukas zink vid stress. Brist av zink uppkommer ofta samtidigt med brist av järn. Tar vi kosttillskott av järn i motsatts till om vi får i oss järn från maten så kan även det hämma vårt zinkupptag. Zink och koppar är antagonister, vilket innebär att för mycket koppar kan sänka zinknivån. Så är du kvinna och har kopparspiral eller har mycket koppar i ditt dricksvatten så är det värt att hålla en extra koll på zinknivåerna.

Ser man på zink ur ett kinesmedicinskt perspektiv så är det en mineral som är bra för alla de fem elementen. Det är inte så konstigt med tanke på att den påverkar så många processer och organ i kroppen.

 

Så vad kan passa bättre en mulen måndag än att låta det livsviktiga och hjälpsamma zinket lysa upp tillvaron  😉

Födoämnen som innehåller mycket zink:

Vetegroddar, pumpakärnor, kruskakli, vildris, solrosfrön, sesamfrön, jordnötter, cashewnötter

Varma Kramar från Hermansdal

Tina & Annelie 

VÅR BOK ”NYCKELN TILL HÄLSA”   Nyfiken?

nyckelntillhalsa

 

Vi  förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk och vital. 

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kroppen så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop https://hermansdal.nu/webbshop

Vi reserverar oss för ev. slutförsäljning av första tryckningen. 

Sagt om Nyckeln till Hälsa :

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

 

 Här kan du inspireras av våra tidigare blogginlägg om hälsa och den kinesiska medicinen

Här kan du lyssna på våra PODDINSPELNINGAR

 

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdals Gård

Hermansdals EKO

 

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

www.hermansdalseko.se

 

Följ oss gärna på Blogkeen 🙂


Hermansdalsbloggen

 

 

4 Replies to “Zink – en sann hjälpare”

 1. Hej vad finns det att göra mot binjureutmattning? Jag har bara en binjure och nu har jag ont i min rygg och är sjukskriven men min binjure mår inte bra. Kan ni hjälpa?

  1. Hej Lise-Lott
   Har du läst Nyckeln till Hälsa? Rekommenderar dig att göra det, du har massor med tips i den på hur du kan stärka din kropp.
   Önskar dig en fin dag <3
   Tina & Annelie

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.