Naglar säger mer än du tror…


Kinesisk Medicin, Kropp i balans, Nyckeln Till Hälsa / torsdag, februari 1st, 2018

Hej fina bloggläsare 🙂

Sitter på min vanliga plats med en tekopp omgiven av hundar och katter. Hästarna är ute och alla små och stora djur har fått sitt. Vi har fått snö inatt det känns, allt blir så tyst och lugnt. Det här är min absoluta favoritstund på dagen. Lugnet innan dagen vaknar på riktigt. Hoppas att du hinner få en stund med dig själv du också innan dagen tar fart. Tänkte vi skulle berätta lite om naglar idag 🙂

Vi får ofta frågor om vad det beror på att man har dålig kvalité på sina naglar och vad man kan göra för att förbättra den. Jag har jobbat som nagelteknolog i 25 år innan en whiplashskada satte stopp för det, och fick mig att byta karriär. Naglar har varit en stor del i mitt liv, ibland så stor att man tror att hela livet handlar om naglar. Den eviga frågan är varför har jag så dåliga naglar? Det orättvisa är också att ju bättre kvalitet man har på sina naglar desto bättre sitter både nagellack och konstmaterial.

Tänk om jag vetat att den kinesiska medicinen funnits när jag satt där och skapade naglar hela dagarna. Vilken hjälp jag kunnat ge mina kunder, det hade varit fantastiskt. Men jag hade inte en tanke på att insidan hörde i hop med utsidan och att naglarna var ett tecken på hur något mådde på insidan. Det var nagelarna som var problemet så det var dem man tittade på och försökte utifrån att rätta till problemet.

I den kinesiska medicinen så räknas naglar till levern och trä-elementet. Det är leverns blod som ska se till att naglarna är starka och av bra kvalité. Så om naglarna har lätt för att skiva sig, lätt går av, är mjuka och/eller matta så är det en indikation på att finns en brist i leverns blod och det är det man behöver stärka. Det kanske är så finurligt att alla symtom vi har på utsidan av kroppen ger oss tidiga signaler för att vi skall kunna rätta till det som är i obalans på insidan innan det blir för stor oreda?

Du kan läsa mer om trä-elementet och blodet här:

Några exempel på mat som stärker blodet:

  • Avokada
  • Rödbetor
  • Nässla
  • Ägg
  • Dadlar

 

Varma Kramar från Hermansdal

Tina & Annelie 

 VÅR BOK ”NYCKELN TILL HÄLSA”   Nyfiken?

nyckelntillhalsa

Vi  förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk och vital. 

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kroppen så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop https://hermansdal.com/webbshop

Vi reserverar oss för ev. slutförsäljning av första tryckningen. 

Sagt om Nyckeln till Hälsa :

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

 

 Här kan du inspireras av våra tidigare blogginlägg om hälsa och den kinesiska medicinen

Här kan du lyssna på våra PODDINSPELNINGAR

 

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdals Gård

Hermansdals EKO

 

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

 

Prenumerera på bloggen hos Blogkeen 🙂


Hermansdalsbloggen

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.