Sheasmör – en riktig guldklimp


Ekologisk hudvård, Hälsa, Kropp i balans, Läkeväxter, Nyckeln Till Hälsa / tisdag, februari 13th, 2018

Hej fina du, vi skriver ofta om insidan och vad den visar på utsidan av kroppen. I dag blir det ett inlägg om SHEASMÖR- En underbar hudvårdare som samtidigt ökar afrikanska kvinnors välfärd. Det vi har runt oss och smörjer in oss med har stor betydelse. Huden är vårt största organ och kinesiskt sett så hör den i hop med lunga och tjocktarm och når på det sättet djupet i kroppen. Även den västerländska medicinen vet att huden tar upp det vi tillför och att vi på det sättet kan påverka det inre. Det är den funktionen man använder när de kemiska substanserna i voltarensalva och hormonplåster tar sig in i kroppen.

Det är tack vare vårt intresse för hur allt hänger ihop utsidan med insidan och tvärtom samt att det var oerhört svårt att hitta fungerande produkter som var 100% bra rakt igenom som vi startade Hermansdals EKO.  Sheasmör är en fantastisk hudvårdare som är extra bra på att hjälpa huden att bevara fukt och innehåller en mycket stor andel aktiva växtämnen. Det Sheasmör som vi använder i vår ansiktskräm Extra Fukt, Läppbalsam och i våra Deodoranter, är av arten Vitellaria paradoxa.

Det innehåller antioxidanter och verkar antiinflammatoriskt på huden. Dess goda egenskaper gör att det påskyndar hudens läkning och är mycket bra för hud som är torr, narig och sprucken. Den är även fantastisk för hud med eksem samt vid småsår, solsveda och som skydd mot väder och vind.

Sheaträdet, av arten Paradoxa, är ett knotigt träd som kan bli upp till 200 år gammalt, men bär inte frukt förrän det når 20-års åldern. Det kan nå en höjd på hela 15 meter och växer i något som kallas ”sheabältet” som sträcker sig över Mali, Burkina Faso, Ghana, Togo och Benin.Trädet betraktas som heligt av den inhemska befolkningen och är därmed förbjuden att avverka. Det är av nöten inuti frukten som sheasmör tillverkas.

Visste du att sheasmör kallas Womens Gold, då tillverkningen ger hundratusentals kvinnor arbete och möjlighet till ökad status och bättre livskvalité?! 🙂

Vi försöker så långt det är möjligt att använda oss av ekologiskt och hållbart. Vi lever som vi lär och försöker att hitta det som är bra för oss alla här på Hermansdal både djur och människor. Vi strävar efter en helhet och att hitta balansen för både kropp och själ och vi vill sprida ringar på vattnet. Det är därför vi bloggar och har skrivit ”Nyckeln till Hälsa” vi vill att fler skall få må bra. Det är därför vi har valt ett tryckeri här i Sverige med egen vindkraft och inte ett billigare alternativ utomlands som drivs av kolkraft till boken.Det är därför Hermansdals EKO föddes.

Vi försöker göra skillnad även om vi är små i den stora världen så sår vi frön. Vi hoppas att ni hjälper oss att sprida dessa frön och nå ut genom att dela vår inlägg och tala om för andra att vi finns 🙂

Är du nyfiken på våra handgjorda och ekologiska hudvårdsprodukter av absolut högsta kvalitet, så hittar du dem här: https://www.hermansdal.com/webbshop

Önskar dig en underbar dag

Varma Kramar från Hermansdal

Tina & Annelie 

VÅR BOK NYCKELN TILL HÄLSA ÄR HÄR 🙂  Nyfiken?

nyckelntillhalsa

Vi  förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk och vital. 

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kroppen så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://www.hermansdal.com/webbshop

Första upplagan är nu slutsåld. Vilken succé det blev !!!

Du kan redan nu förboka ditt exemplar från andra upplagan, leveranstid beräknas till i mitten av mars.

Beställ som vanligt så skickar vi din bok så fort den kommer rykande färsk från tryckeriet 🙂

Vi kommer endast kunna erbjuda de som förhandsbokar möjligheten att få boken signerad, ange i så fall detta vid din beställning. 

Sagt om Nyckeln till Hälsa :

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

 Här kan du inspireras av våra tidigare blogginlägg om hälsa och den kinesiska medicinen

Här kan du lyssna på våra PODDINSPELNINGAR

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

 Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 🙂


Hermansdalsbloggen

2 Replies to “Sheasmör – en riktig guldklimp”

    1. Hej Ulrica,
      Sheasmör har säkert en god effekt 🙂 Som du säkert redan vet så behöver man också jobba inifrån.
      Ha en fin dag <3

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.