Yang är aktivitet och Yin är vila


Hälsa, Kinesisk Medicin, Naturens energi..., Nyckeln Till Hälsa / torsdag, mars 1st, 2018

Hej fina du,

Kylan håller i sig kan man säga 😉 Längesedan vi hade en sån här slutspurt på vintern. Hoppas några fästingar och annat otyg stryker med nu när det är så kallt, det skulle kännas bra. Trots den bitande kylan och all snö så känner jag den klassiska känslan av träelementet och vårenergin som ökar. Yang växer både i naturen och i mig. För mig yttrar det sig i att jag blir full med inspiration och jag vill sätta i gång med en massa projekt. Jag vill måla möbler, tavlor, sy, väva, skriva klart nästa bok, inspirera andra till förändring, träna med hästarna, måla om huset, det finns inget stopp jag är full av lust och inspiration till livet och allt jag vill göra och uppleva. Så är det när det finns yang, den står för aktiviteten och Yin för vilan.

För att skapa balans skall vi följa årstiderna. På vintern där Yin är störst skall vi vila som mest för att ladda våra batterier och ha kraft att följa med när vårenergin kommer med mer yang. I år är jag redo, det känns som om jag vaknat ur en Törnrosasömn. Äntligen har mitt målmedvetna balanserande och mina val börjat ge resultat. Det har funnits stunder när jag tänkt att det här kommer aldrig gå eller det här fungerar inte på mig, jag ändrade försent, men jag har fortsatt och nu äntligen känner jag att det kommer att gå. Det gäller bara att göra en förändring tillräckligt länge och att justera det som inte fungerar eller ger resultat utmed vägen.

Fungerar allt som man vill och vi mår bra finns ingen anledning att byta väg men skaver det någonstans våga titta på vad som är fel och sök vidare. För att orka söka och leta nya vägar så behöver vi yang har vi brist på den kraften så har vi inte orken och vi kommer inte heller känna inspirationen att hitta det vi behöver eller ta oss i mål. Ju mer du värmer dig nu i kylan och inte blir kall desto mer sparar du på din inneboende yang så att den inte förbrukas i onödan. Yang är även den kraft som lagar kroppen. Yin är kroppens ”materia” och  Yang aktiviteten och vi klarar oss inte utan varken den ena eller andra.

På vintern när det är mest yin i naturen behöver vila mer och mer yang i form av värme för att balansera och på sommaren som är mest yang kan vi vara mer aktiva och behöver mer yin i form av svalka för att vågskålarna skall väga jämnt. Yang är aktivitet och Yin är vila, var sak har sin naturliga tid. När vi lever efter naturens lagar uppstår balans. Visst är det logiskt 🙂

Varma Kramar från Hermansdal

Tina  

Vill du lära dig mer och förstå din kropp, samt få en bättre hälsa?

    VÅR BOK NYCKELN TILL HÄLSA ÄR HÄR 🙂  Nyfiken?

nyckelntillhalsa

Vi  förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk och vital. 

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kroppen så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://www.hermansdal.com/webbshop

Första upplagan är nu slutsåld. Vilken succé det blev !!!

Du kan redan nu förboka ditt exemplar från andra upplagan, leveranstid beräknas till i mitten av mars.

Beställ som vanligt så skickar vi din bok så fort den kommer rykande färsk från tryckeriet 🙂

Vi kommer endast kunna erbjuda de som förhandsbokar möjligheten att få boken signerad, ange i så fall detta vid din beställning. 

Sagt om Nyckeln till Hälsa :

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

 Här kan du inspireras av våra tidigare blogginlägg om hälsa och den kinesiska medicinen

Här kan du lyssna på våra PODDINSPELNINGAR

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

 Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 🙂


Hermansdalsbloggen

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.