Varför får vi nackspärr


Hälsa, Kinesisk Medicin, Läkeväxter, Nyckeln Till Hälsa, Okategoriserade / tisdag, mars 6th, 2018

Hej fina du,

Vi har tröttnat på att skriva om kyla och håller oss envist kvar i vårenergin och vinden i stället i hopp om att den ska dyka upp 😉 Har du någon gång suttit i drag eller lagt märke till att innan du drabbas av en förkylning så får du nackspärr? Det har vi. Nackspärr är ett typisk vindsymtom och första tecknet på att vind attackerat ytan på kroppen.  Virus räknas också som vind i den kinesiska medicinen. Stoppar vi inkräktaren där så slipper vi bli förkylda eller gå och ha ont i flera dagar eller bli sjuka.

Vinden tar sig in i kroppen via vissa akupunkturpunkter som finns  i nacken. Punkten GB-20 sitter exakt där det ömmar som mest vid skallbasen på var sin sida om nacken. Det slår inte fel, har du nackspärr så palpera och känn, du kommer att hitta punkten på en gång. Behandlar vi punkten med tillexempel vindolja så kommer nackspärren försvinna spårlöst. Lägger vi till några saker till som vila, mer D-vitamin, zink, Echinacea och askorbinsyra så har vi fått övertaget och slipper bli förkylda.

Jag tycker att det är lika fantastiskt varje gång som vindoljan gör sitt jobb. Halsont, nackspärr, hosta, huvudvärk det spelar ingen roll den gröna oljan är ren magi på flaska och vi kan inte vara utan den.

Har du lätt för att få nackspärr ha en sjal runt halsen så att inte vinden kan ta sig in  och se till att du tar hand om Wei qi vårt försvar 🙂

Varma Vårkramar från Hermansdal

Tina 

Vill du lära dig mer och förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

FÖRSTA UPPLAGAN SÅLDE SLUT PÅ TVÅ MÅNADER NU ÄR ANDRA UPPLAGAN AV VÅR BOK NYCKELN TILL HÄLSA ÄR HÄR 🙂 Nyfiken du också ? Läs gärna recensionerna i vår webbshop.

Är du intresserad av hälsa och vill förstå din kropp och själ ? Vi förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk, vital och må känslomässigt bra.

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kropp och själ så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://www.hermansdal.com/webbshop

Sagt om Nyckeln till Hälsa :

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

Här kan du inspireras av våra tidigare blogginlägg om hälsa och den kinesiska medicinen

Här kan du lyssna på våra PODDINSPELNINGAR

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 🙂

Hermansdalsbloggen

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.