Var rädd om dig själv och dina gränser


Hälsa, Kinesisk Medicin, Kropp i balans, Nyckeln Till Hälsa / fredag, april 6th, 2018

Hej fina du, Vilken vecka det har varit kort och intensiv. I bland så spelar det ingen roll om det bara är en fyra dagars vecka det hinner hända lika mycket som när det är fem dagar.  Vissa veckor hinner man hur mycket som helst och andra swishar bara förbi och inget hinns med. Vi brukar kalla det minustid och plustid, det känns som olika tidszoner. Vi älskar plustid det är det bästa som finns och minustiden kan man vara utan 😉 Ju äldre man blir desto mer minustid verkar det bli, tiden går fortare och fortare. Tänkte skriva lite om gränser idag det är alltid ett hett ämne speciellt för alla vi som tycker om att hjälpa andra.

Det är så lätt att tappa bort sig själv. Vi mår bra när vi hjälper andra och vi vill dem väl. Tillslut så blir vi tagna för givet och människor blir till och med sura den dagen vi inte finns där för dem. Vi är säkra på att det är fler som känner igen sig i det vi skriver. Även om man är snäll och ställer upp så behöver vi sätta gränser. Att ha gränser handlar om balans mellan ditt och mitt. Bara för att vi tycker om att hjälpa andra så betyder det inte att vi har en skyldighet att finnas tillgängliga 7-24. Vi måste ta hand om oss själva också för att orka hjälpa andra.

Att hålla balansen mellan sig själv och sitt och samtidigt vara hjälpsam kan vara svårt. Det är oerhört viktigt att ta hänsyn till sig själv och det vi känner. Det är långt ifrån alltid fysisk aktivitet och att vi har mycket att göra som är det som gör att vi går in i väggen. Att köra över sig själv och sina egna behov för att finnas tillhands för andra är en stor orsak till att kropp och själ tillslut säger ifrån. De gör det du inte klarade av själv. De sätter gränserna åt dig för att du inte skall förgöra dig själv de drar i handbromsen för att överleva.

En del har en större benägenhet att ge avkall på sitt eget och sätter andras behov i främsta rummet. Har man en stor del av jordelementet i sin personlighet så får man passa sig extra noga. Här kan du läsa mer om jordelementet och dess personlighet: Har du en ”JORD-personlighet”?

Det känns som om vi har blivit extra kloka i år. Vi älskar att så och plantera, det finns inget bättre än att gå ut i landet och plocka frukt och grönsaker och skapa en egen måltid. Men i år har vi bestämt oss för att ta det lugnare med odlingen. Vi känner att vi behöver komma i kapp och hinna bara vara i sommar. Nu ser vi fram emot en sommar med skogsturer på hästryggen, loppisbesök, fix på Hermansdal och en och annan kurs i saltmoxa 🙂

Önskar dig en riktigt fin vårdag från ett soligt och blåsigt  Hermansdal där krokusarna helt magiskt fanns när snön försvann. De kände vårenergin och visste att det var dags även under ett tjockt lager med snö. De använde sin intuition och följde naturens stigande energi blir lika imponerad varje gång över hur fantastiskt allt bara fungerar.

Varma Kramar från Hermansdal

Tina & Annelie 

Vill du lära dig mer och förstå din kropp, samt få en bättre hälsa?

FÖRSTA UPPLAGAN SÅLDE SLUT PÅ TVÅ MÅNADER NU ÄR ANDRA UPPLAGAN AV  VÅR BOK NYCKELN TILL HÄLSA ÄR HÄR 🙂 Nyfiken?

Är du intresserad av hälsa och vill förstå din kropp? Vi  förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk, vital och må känslomässigt bra.

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kropp och själ så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://www.hermansdal.com/webbshop

 Sagt om Nyckeln till Hälsa :

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

 Här kan du lyssna på våra PODDINSPELNINGAR

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

 Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 🙂


Hermansdalsbloggen

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.