Varje årstid har sin tjusning och skapar olika behov


Hälsa, Kinesisk Medicin, Naturens energi..., Nyckeln Till Hälsa / tisdag, april 10th, 2018

Hej fina du 🙂 Vilken skillnad värmen gör i kropp och själ. Det är något väldigt speciellt med att hänga årets första tvätt ute och se den fladdra i vinden, luktar gott och torrt på ett kick. Man ser hur det spritter i kroppen på hästar hundar och katter av vårenergi. De är lika lyckliga som vi är över värmen och våren som äntligen är här. När vi följer naturens rytm och energi stiger vår energi nu i takt med att det börjar växa ute och solen värmer. Är vi i fas med rytmen i naturen och följer den så mår vi bra av vad varje årstid erbjuder. Har vi vilat under vintern så har vi nu fulladdade batterier och kan hänga på vårens uppåtgående energi. Det är naturligt att vår aktivitetsnivå ökar, precis som att vi skall börja dra ner på tempot när hösten kommer.

Att vi är en del av naturen är nog det vi har tappat bort mest i en värld som snurrar fortare och fortare och blir mer och mer onaturlig. Vi har inte plats för våra behov eller tid att lyssna på vad vår kropp och själ säger till oss. Det är det svårast att få människor att förstå att vi behöver följa naturlagarna och det som är naturligt för oss. Bor vi i norden och har vårt kalla klimat och vill äta till exempel raw food så behöver vi samtidigt äta mer värmande saker som Ingefära och chili, kardemumma och kanel, för att hålla balansen, annars bli det för mycket kallt i kroppen och vi kommer få problem så småningom. Är det sommar eller vi bor i Californien så kommer det att gå bättre. Är vi unga och fulla av yang så kommer vi inte heller få problem på en gång, vi kommer inte att märka det förrän yang förbrukas och vår vitalitet sjunker.

Jag kommer så väl i håg hur jag varje eftermiddag fick ont i magen när jag satt och jobbade. Uppblåst svullen och riktigt ont. Jag förstod ingenting och i dag så tycker jag att det är konstigt att kroppen klarade sig så länge som den gjorde med kaffe, cigaretter och eventuellt ett par riskakor under en hel dag, naturligtvis utan frukost också 😉 Så lite kunde jag om kroppen då att jag inte förstod att jag förbrukade min egen reserv och orsakade mina problem själv. Kroppen gjorde allt den kunde för att tala om för mig vad den behövde och jag tyckte att den svek mig som gjorde ont och gav mig problem. Så höll vi på i många år och var osams. Den försökte förmedla olika saker och jag lyssnade inte för jag hade helt ärligt inte en aning om vad den ville.

Jag kan tycka att det är det viktigaste vi har att lära oss är hur vi skall förstå oss på det som händer i kropp och själ och vad de faktiskt försöker förmedla till oss. Tänk så mycket det skulle bespara oss. Det är som jag sa till en patient i går. Vi kör bara på och tar fler och fler tabletter när symtomen dyker upp. Det är vår lösning. Det finns tabletter för nästan alla symtom ända tills det blir för stora problem då räcker inte pillerna till längre. Det är som att ingen förstår att symtomen dyker upp av en anledning. De dimper inte ner hos oss hux flux även om det kan kännas så. Något i vårt fantastiska kroppsliga system är ur ballans. Kroppen klarar inte längre av att lösa upp knutarna själv, den ropar på hjälp.

Varma  Vårkramar från Hermansdal

Tina & Annelie 

Vill du lära dig mer och förstå din kropp, samt få en bättre hälsa?

FÖRSTA UPPLAGAN SÅLDE SLUT PÅ TVÅ MÅNADER NU ÄR ANDRA UPPLAGAN AV  VÅR BOK NYCKELN TILL HÄLSA ÄR HÄR 🙂 Nyfiken?

Är du intresserad av hälsa och vill förstå din kropp? Vi  förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk, vital och må känslomässigt bra.

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kropp och själ så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://www.hermansdal.com/webbshop

 Sagt om Nyckeln till Hälsa :

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

Här kan du lyssna på våra PODDINSPELNINGAR

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

 Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 🙂


Hermansdalsbloggen

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.