Ett perfekt EKOsystem är det vi vill ha


Hälsa, Kinesisk Medicin, Kropp i balans, Nyckeln Till Hälsa / onsdag, april 11th, 2018

Hej fina du,

Hoppas du har lika strålande vårväder som vi har här på Hermansdal. Solen och ljuset fyller oss och naturen med liv, det är ett ekosystem som fungerar. Allt och alla vaknar till liv och sträcker på sig. När vi vaknar på morgonen är en del trötta och vill inte gå upp och en del studsar upp redo att sätta igång. Krokusar och snödroppar måste vara de där morgonpigga typerna som knappt hinner vänta på att snön försvinner innan de är redo. Att vakna utvilad och redo för dagen efter en god natts sömn är det som är meningen men få förunnat.

Ju bättre vi klarar övergångarna mellan dag, natt, årstiderna och när det stormar i livet desto bättre balanserad är vi i oss själva. Vi klarar av att stå stadigt med fötterna i jorden och vaja med när livet stormar utan att gå sönder. Det kan blåsa så mycket att vi till och med fälls mot marken men tack vare vår inre styrka så reser vi oss igen. Ytan skall vara stark och insidan mjuk för att vi skall ha flexibilitet och inte gå av. Vi skall kunna följa med i livets skiftningar och ändå vara starka i oss själva och veta vart vi har våra gränser mot omvärlden.

När vi har en balans mellan de olika elementen så kommer vi att ha just den styrkan och balansen. Då kommer vårt samspel mellan det yttre och det inre att fungera. Livsenergin kommer att kunna cirkulera i vår kropp och allt kommer att fungera precis som det gör i ett perfekt ekosystem. Våra känslor kommer att transformeras och följa livets rytm.

Alla element har olika årstider, känslor, egenskaper, klimat, organ och kroppsdelar som hör till dem. När de olika elementen har en balans mellan sig så mår vi bra både fysiskt och känslomässigt. Det är det man använder den kinesiska medicinen för att se till att det finns lagom av allt, då fungerar vi och mår bra. Vi kan födas med en personlighet eller en svaghet som gör att vi har lättare för att vissa obalanser uppstår, men är vi medvetna om vilka vi är  och vilka behov vi har och vad vi kan göra åt dem så kan vi balansera upp det som behövs för att vi skall bli den bästa versionen av oss själva.

Träelementet

Årstid: vår, Organ: lever / gallblåsa  Känsla: ilska

Eldelementet

Årstid: sommar, Organ: hjärta / tunntarm,  Känsla: glädje

Jordelementet

Årstid: Sensommar, Organ: mage / mjälte,  Känsla: oro

Metallelementet

Årstid: höst Organ: lunga tjocktarm Känsla: sorg

Vattenelementet

Årstid: Vinter, Organ: njurar / urinblåsa, Känsla: rädsla

Varma  Vårkramar från Hermansdal

Tina 

Vill du lära dig mer och förstå din kropp, samt få en bättre hälsa?

Är du intresserad av hälsa och vill förstå din kropp? Vi  förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk, vital och må känslomässigt bra.

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kropp och själ så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://www.hermansdal.com/webbshop

 Sagt om Nyckeln till Hälsa :

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

Här kan du lyssna på våra PODDINSPELNINGAR

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

 Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 🙂


Hermansdalsbloggen

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.