Naturens kraftfulla vårpresenter


Hälsa, Kinesisk Medicin, Läkeväxter, Nyckeln Till Hälsa / onsdag, april 18th, 2018

Hej fina du 🙂 Det är en fantastisk tid ute nu och det är dags att börja leta fynd i naturen. Nässlorna är snart här fulla med näring både västerländskt och kinesiskt. Vårt favoritträd Björken har fler guldkorn att bjuda på.  Björksaven skall tappas innan musöronen slår ut. Det använde man förr för att stärka sig själv och sina djur efter en lång vinter. Kinesiskt sett kan man säga att den stärker vattenelementet och essenserna. Chaga är också något som björken bidrar med. Den växer på vissa björkar och är full av mineraler och antioxidanter.

Känner vi att vi är under en virusattack så har vi några säkra kort som vi alltid tar till Chaga och ingefära är ett av dem.

Hermansdals magiska brygd 😉

Ingefära (ekologisk färsk)

Chaga

Citron

Honung

Gör så här:

Tvätta och skiva färsk ingefära, sjud i 10 minuter, plocka bort ingefäran häll i Chaga, rör om låt stå i 5 minuter rör om igen, låt stå i fem minuter.

Häll upp i en kopp låt det svalna lite och pressa i en halv ekologisk citron och smaksätt med honung.

(Har Chagan större bitar så kan du sila den är det pulver sjunker det till botten.)

Fler Tips:

-Vi smörjer även in oss med Vindolja (Vind= Virus). Det gör vi på Punkterna ST8 (vid hårfästet) och GB20 (i nacken upp mot huvudet) Du kan läsa mer här: Varför får vi nackspärr

– Vi tar extra D-vitamin, C-vitamin och zink

-Vi dricker Vogels Echinaforce i vatten flera gånger om dagen.

-Är vi täta i bihålor, hostar eller känner av pollen så dricker vi te på Natural Breath. Du kan läsa mer här: En ängel i örtformat att använda vid förkylning och hosta

Den kinesiska medicinens lösningar på våra fysiska och känslomässiga problem kan tyckas så enkla att vi har svårt att förstå att de kan fungera.  Förmodligen är det just det enkla och naturliga som gör att kroppen förstår och får hjälp. Fler verktyg, kunskap och information om hur du kan hjälpa dig själv hittar du här i bloggen och i vår bok Nyckeln till Hälsa.

Varma Vårkramar från Hermansdal

Tina & Annelie

Vill du lära dig mer och förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

FÖRSTA UPPLAGAN SÅLDE SLUT PÅ TVÅ MÅNADER NU ÄR ANDRA UPPLAGAN AV VÅR BOK NYCKELN TILL HÄLSA ÄR HÄR 🙂 Nyfiken du också ? Läs gärna recensionerna i vår webbshop.

Är du intresserad av hälsa och vill förstå din kropp och själ ? Vi förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk, vital och må känslomässigt bra.

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kropp och själ så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://www.hermansdal.com/webbshop

Sagt om Nyckeln till Hälsa :

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

Här kan du lyssna på våra PODDINSPELNINGAR

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 🙂

Hermansdalsbloggen

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.