Kinesmedicinsk örtskola, del 4; Tranbär


Ekologisk hudvård, Kinesisk Medicin, Kropp i balans, Läkeväxter, Nyckeln Till Hälsa / lördag, april 28th, 2018

Hej fina du 🙂

Det vita täcket som som för bara en dryg månad sedan klädde Hermansdal har nu bytts ut mot en snabbt växande grönska. Naturens kraft är extra påtaglig så här på våren. Det blir grönare för varje dag, knopparna på gårdens syrenbuskar håller på att slå ut samtidigt som påskliljorna och tulpanernas knoppar spricker ut i blom vilken dag som helst. Våren är verkligen en tid då man påminns om vilken kraft som bor i naturen.  All denna kraft hittar vi även i de läkeväxter som används i örtmedicinen.

HÄR HITTAR DU VÅR BOK – NYCKELN TILL HÄLSA

I dagens örtskola är det Tranbär som ska få stå i rampljuset. Detta fantastiska lilla bär som kan användas både för att läka kroppen inifrån och som hudvårdare.

KINESISK ÖRTMEDICIN & TRANBÄR

I den kinesiska örtmedicinen beskriver man alltid smak och qi hos en läkeväxt. Detta hjälper oss att veta vilka egenskaper växten har och vad den kan användas till. Tranbärs smak och qi är sur, bitter och lite varm.

Dess smak och qi visar på att tranbär har en sammandragande och stärkande effekt. Det är dessa egenskaper som gör den så effektfull för att behandla bland annat inkontinens, överdriven urinering och överdriven svettning. Med överdriven menar man att kroppen gör sig av med mer än den borde, till exempel att man kissar för mycket och/eller att man svettas mycket. Att svettas för mycket kan innebära både spontansvettningar av att sitta still, att man svettas kraftigt vid rörelse och/eller kraftiga svettningar i samband med värmevallningar.

I den kinesiska medicinen ser man väldigt allvarligt på när kroppen ”gör sig av med för mycket”. Det innebär att den gör sig av med våra kroppsvätskor och det är dessa kroppsvätskor som är vår essens, det vill säga livskraft.

Det är i njurarna, som hör till vattenelementet, som vår livskraft bor. I den kinesiska medicinen benämner man vilket element och vilka organ/meridianer som en läkeväxt balanserar och stärker. Tranbär stärker och balanserar vatten- och träelementet och dess organ njurar, urinblåsa och lever.

Tranbär används vid symtom som:

  • Impotens
  • Yrsel
  • Värk i ländryggen
  • Överdriven svettning
  • Inkontinens
  • Överdriven urinering
  • Nattsvettningar

Fler verktyg, tips, kunskap och information om hur du kan hjälpa dig själv

 hittar du i vår självhjälpsbok NYCKELN TILL HÄLSA.

 

HUDVÅRDANDE TRANBÄRSOLJA

Tranbärsoljan är en fantastisk hudvårdare som vi använder i alla våra ansiktskrämer. Den är rik på antioxidanter, essentiella fettsyror, antiinflammatoriska fytosteroler och vitaminer. Dess innehåll av A-vitamin gör att den skyddar hudcellerna och är bra på att bekämpa ”oxidativ stress” från solens UV-ljus.

Tranbärsolja innehåller lika delar av omega 6 och omega 3, som har en föryngrande påverkan (anti-age) på huden. Oljans egenskaper gör att den passar bra till alla hudtyper och är särskilt bra för torr, skadad och irriterad hud.

HÄR HITTAR DU VÅRA OMTYCKTA ANSIKTSKRÄMER

 

Varma Vårkramar från Hermansdal

Tina & Annelie

Vill du lära dig mer och förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

FÖRSTA UPPLAGAN SÅLDE SLUT PÅ TVÅ MÅNADER NU ÄR ANDRA UPPLAGAN AV VÅR BOK NYCKELN TILL HÄLSA HÄR 🙂 Nyfiken du också ? Läs gärna recensionerna i vår webbshop.

Är du intresserad av hälsa och vill förstå din kropp och själ ? I denna självhjälpsbok förmedlar vi kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk, vital och må känslomässigt bra.

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kropp och själ så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://www.hermansdal.com/webbshop

Sagt om Nyckeln till Hälsa :

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

Här kan du lyssna på våra PODDINSPELNINGAR

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 🙂

Hermansdalsbloggen

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.