Dina känslor berättar mer än du tror


Hälsa, Kinesisk Medicin, Kropp i balans, Nyckeln Till Hälsa / söndag, maj 13th, 2018

Hej fina du,
Idag skall du få ett riktigt guldkorn från kinesmedicinen. Känslor har en stor roll inom den kinesiska medicinen där man vet att lika gärna som ångest, rädsla och oro kan skapa obalanser, kan obalanser ge oss dessa känslor. Vi skulle vilja att alla kände att de hade kontroll och förstod sig själva, sin kropp och själ. Vad som händer när obalanser uppstår och varför de kommer. Det är guld värt att ha kunskap och verktyg så att man kan läka sig själv, att kunna ha sin kropp och själ i en sådan balans att vi kan stå emot sjukdom och att vi helt enkelt mår bra på alla plan inifrån och ut. Kinesiskt sett så är alla våra känslor kopplade till ett inre organ och är den allvarligaste sjukdomsalstraren. Känslorna går direkt in på den djupaste nivån i kroppen, organnivån.

Andra sjukdomsorsaker som virus, kommer utifrån och måste ”ta sig in” genom flera nivåer av skyddslager i kroppen, det som vi västerländskt kallar för immunförsvar.

Känslor blir skadliga och gör oss sjuka när de stannar för länge eller blir för mycket. Att bli förbannad, ledsen eller glad är normalt men att konstant vara arg, stressad eller irriterad gör att till exempel levern hamnar i obalans och kan orsaka både huvudvärk, högt blodtryck och attackera magen. På samma sätt gör en lever i obalans att det blir svårare att släppa ilskan och stressen, det blir en ond cirkel.

Rädsla och oro/obehag är något som finns i så gott som allas liv till och från, det är inte några känslor som man längtar efter direkt. Men även de känslorna behöver vi ha, annars skulle vi inte överleva som art. Rädsla hör till Njurarna, dessa magiska organ som är de stora hjälparna till alla andra organ i kroppen. Belastar du något annat organ för mycket, kan man säga att njurarna skickar dit extra kraft, de hjälper till tills de blir utmattade själva och när njuren inte längre har något kvar så ja då är vi slut också.

Njurarna är våra vardagshjältar, som skulle ha pris för sina insatser i kroppen. Nu är det inte så att man behöver en njurtransplantation för att man har svaga njurar. Det vi pratar om är sett ur ett kinesiskt perspektiv, där man stärker och balanserar kroppen, så att alla kroppsdelar är i harmoni. När den balansen finns då mår vi bra på ett naturligt sätt.

Det är därför som en duktig kinesisk läkare inte har sjuka patienter, man justerar obalanser innan ohälsa uppstår.

Jag (Tina) träffar naturligt många ryttare i mitt yrke, eftersom jag har många hästar som patienter. Något som jag ser tydligt är att kavata kompetenta ryttare med åren blir ”fegare”. Trots att det egentligen inte finns några faror, målar man upp dessa för sitt inre öga, speciellt då i samband med ridningen.
Man får ett katastrof tänk som egentligen inte har någon grund. Det magiska är att när jag går in och stärker njurarna med de verktyg som den kinesiska medicinen har så minskar obehagskänslorna dramatiskt.
Det är samma sak med djur, rädda, oroliga och vimsiga hundar och hästar blir lugna i ”själen” när man stärker njurarna.

Att stärka njurarna det är bland det viktigaste man kan göra för att hjälpa sig själv!

Alla organ har sin egen känsla men att ha svaga njurar skapar ett obehag i kroppen som är starkt. Rädsla och ångest är inte något som man vill bära runt på, det är lättare med hjärtats känsla som är glädje det tycker vi inte är obehagligt.

Kanske är just njurarnas känsla obehaglig för oss, för att det är viktigt att vi stannar upp och lyssnar när kroppens reservaggregat talar till oss, vilket vi annars inte hade gjort. Vill vi ha ett långt friskt liv är det just njurarna som vi skall ta hand om.
Fysiska symtom på försvagade funktion av njurar ur ett kinesmedicinskt perspektiv är till exempel:

 • Ont i ländrygg, knän, höfter, fötter och leder
 • Minskad sexlust
 • Inkontinensbesvär
 • Urinvägsinfektioner
 • Mensvärk
 • Trötthet
 • Astma
 • Hjärtklappning
 • Svårt att bli gravid
 • Foglossning

Vad kan man göra själv för att stärka njurarna?

 • Vila liggandes
 • Äta ”Svart mat” (quinoa, bönor, ris, svarta sesamfrön)
 • Salt (men ej överkonsumtion och ej raffinerat)
 • Växter som stärker njuren är bland annat björken (till exempel björksav) , nypon, nässla, goijibär med mera
 • Saltmoxa

Det bästa saltet!

11158103_10155476843630271_1935773456_n
Tips! ”Poppa” svarta sesamfrön i stekpannan så att de öppnar sig lite och ät en matsked om dagen, dessa små fantastiska frön är magiska så gör det till en vana varje dag.
Rescue Remedy Räddningsdroppar med extra Rock Rose löser upp känslor av rädsla, ångest och oro och är perfekt att ha hemma.

Man kan droppa räddningsdroppar i ett glas med vatten och sippa på under dagen. Räddningsdroppar är något som fungerar utmärkt på både hästar och hundar som är rädda eller oroliga också.

Nu hoppas vi att vi väckt ett intresse för att ni kan påverka er egen hälsa själva!

Supernyttigt och jättegott snacks till njurarna!

Fler verktyg, tips och kunskap om hur du kan hjälpa dig själv hittar du i vår bok Nyckeln till Hälsa.

Mer info om våra MOXA-KURSER hittar du här

Varma kramar från Hermansdal

Tina 

Vill du lära dig mer och förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

Är du intresserad av hälsa och vill förstå din kropp och själ ? Vi förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk, vital och må känslomässigt bra.

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kropp och själ så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://www.hermansdal.com/webbshop

Sagt om Nyckeln till Hälsa :

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 🙂

Hermansdalsbloggen

2 Replies to “Dina känslor berättar mer än du tror”

 1. Hej! Jag undrar över räddningsdroppar. Var finns de att köpa? Kan jag köpa från er?
  Rose Marie

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.