Pepparmynta – svalkar skönt varma sommardagar


Hälsa, Kinesisk Medicin, Kropp i balans, Läkeväxter, Nyckeln Till Hälsa / onsdag, juni 6th, 2018

Hej fina du 🙂

Efter helgens högsommarvärme har vi här på Hermansdal bjudits på betydligt svalare väder denna veckan. En del av oss tycker säkert att det var ett skönt avbrott från värmen medan andra saknar värmen och längtar tills den kommer tillbaka. Vi älskar värmen och om väderprognosen stämmer kommer den härliga värmen tillbaka redan imorgon 🙂

Det finns en växt som är perfekt för att svalka varma sommardagar, den är lätt att få tag i och en del av oss har i överflöd i trädgården. Växten vi pratar om är pepparmynta, som med sina egenskaper är som gjord för svalka kroppen när värmen slår till.

Enligt den kinesiska medicinen är pepparmynta sval till sin natur och hjälper därmed till att ta bort för mycket hetta, dess smak är söt och kryddig. Den kryddiga smaken hör till metall-elementet och lungan som hjälper kroppen att reglera ytan, det vill säga huden och porerna. Genom att man stärker lungan hjälper man kroppen att reglera svettning genom att reglera porernas öppnande och stängande.

Lägg några blad eller en kvist med pepparmynta i en kanna vatten och avnjut varma sommardagar. Vill man, kan man även slänga i några skivor ekologisk citron för en uppfriskande och läskande sommardryck. Du kan även ta en kvist med pepparmynta och lägga i en kopp, slå på varmt vatten och avnjut en härligt uppfriskande och svalkande kopp med te 🙂

Vi hoppas att vi med vårt skrivande och det vi delar med oss av väcker ditt

intresse för att du kan påverka din egen hälsa och själsliga mående.

Fler verktyg, tips och kunskap om hur du kan hjälpa dig själv

Här hittar du Nyckeln till Hälsa.

Mer info om våra MOXA-KURSER hittar du här

Varma kramar från Hermansdal

Tina 

Vill du lära dig mer och förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

Är du intresserad av hälsa och vill förstå din kropp och själ ? Vi förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk, vital och må känslomässigt bra.

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kropp och själ så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://www.hermansdal.com/webbshop

Sagt om Nyckeln till Hälsa:  

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 🙂

Hermansdalsbloggen

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.