Sommaren – bästa tiden att läka sina känslor


Hälsa, Kinesisk Medicin, Kropp i balans, Nyckeln Till Hälsa / söndag, juni 10th, 2018

Hej fina du 🙂

Solen fortsätter att lysa och sommarvärmen håller i sig. Vi längtar efter regn nu, det behövs för att balansera upp torkan. Vår höna Hedvig ligger på ägg och vi väntar med spänning på vad hon värper fram. Jag, Tina har varit i väg och tränat och tävlat några dagar i värmen med Joey min unghäst och vi lyckades hålla balansen i värmen båda två. Nu är det naturens tur att hålla balansen och se till att vi får lite regn, det finns en gräns för hur mycket torka både vi och naturen klarar av.

Enligt den kinesiska medicinen hör sommaren till eld-elementet, vars färg är röd och känsla är glädje. Sommaren är den årstid som har mest yang (värme) och eld-elementet är det element med mest yang, så visst känns det logiskt att de hör ihop. Yang är en aktiv och utåtriktad energi till skillnad mot yin som är lugn och inåtgående. Det är nog många som känner igen sig i att både vi själva och människor runt omkring oss blir mer utåtriktade och aktiva under sommaren när kroppen precis som naturen fylls av yang.

Sommaren är ofta en årstid fylld av känslor och för många förknippas sommaren och sommarminnen med känslor av glädje och lycka. Men många av oss har genom livets gång på ett eller annat upplevt känslomässiga trauman som kanske sitter kvar på djupet och ännu inte läkt.

Till sommaren och eld-elementet hör hjärtat som är starkt förknippat med vår själ och ande vilket gör sommaren till den bästa tiden att läka känslor och känslomässiga sår från vårt förflutna. Sommarens aktiviteter ska fylla oss med glädje och inspiration samtidigt som det ger oss en känsla av lycka och lätthet. Om vi lever vårt liv så att vi gör våra dagliga aktiviteter med glädje, passion och skratt, vet vi att hjärtats energi är balanserad.

Tips på hur du kan stärka och balansera ditt eld-element:

  • Gå upp tidigt på morgonen och ta tillvara på dagens närande soltimmar.
  • Vila mitt på dagen, hjärtats tid är mellan kl 11-13 och att vila en stund då stärker och balanserar hjärta och själ.
  • Yoga eller qigong är perfekta träningsformer som hjälper oss gå in i oss själva och läka eventuella känslomässiga obalanser samtidigt som det balanserar och stärker både kropp och själ.

Vi hoppas att vi med vårt skrivande och det vi delar med oss av väcker ditt

intresse för att du kan påverka din egen hälsa och själsliga mående.

Fler verktyg, tips och kunskap om hur du kan hjälpa dig själv

Här hittar du Nyckeln till Hälsa.

Mer info om våra MOXA-KURSER hittar du här

Varma kramar från Hermansdal

Tina 

Vill du lära dig mer och förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

Är du intresserad av hälsa och vill förstå din kropp och själ ?

Vi förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som

finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk, vital och må känslomässigt bra.

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kropp och själ så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://www.hermansdal.com/webbshop

Sagt om Nyckeln till Hälsa:  

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 🙂

Hermansdalsbloggen

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.