Våra känslor vill tala om något för oss


Hälsa, Kinesisk Medicin, Kropp i balans, Nyckeln Till Hälsa / söndag, juni 24th, 2018

Hej fina du,

Hoppas att du haft en fin midsommarhelg och kunnat njuta av allt det vackra som finns omkring oss nu 🙂 I det här inlägget vill  vi dela med oss av hur kinesmedicinen ser på känslor och på hur vi reagerar känslomässigt när vi har brister eller obalanser.

Vad menar vi då med brist? Brist uppstår när det finns för lite av något och när det fattas stör det kroppen så att inte de normala funktionerna fungerar som det skall. Har vi brist får vi olika symtom. Det kan vara allt från värk till förkylningar. Men något som ofta glöms i vår västvärld är våra känslor som även de talar om hur vår kropp mår.

Känslor som inte vill ge med sig eller som är alldeles för starka utan egentlig anledning, är ett sätt för kroppen att tala om för oss att något är fel och vart störningarna i kroppens energisystem finns. På något sätt är vi ur balans kroppen saknar något och vi är inte så starka som vi borde vara.

När vi vet vilket element och organ som är inblandade får vi verktyg att stärka och balansera kroppen igen. Det magiska sker, vi blir inte lika lättretade, inte lika känsliga, vi klarar motgångar bättre och vi går inte runt med katastroftankar utan anledning. Har vi fritt ett fritt flöde i vårt inre och en kropp  i balans blir även vårt känsloliv mer harmoniskt.

PATIENTFALL

Under förra våren ringde en kvinna i 40-års åldern tills oss och ville boka tid för konsultation. Vi hördes för en telefonkonsultation för första gången en vacker vårdag, och det kändes som hela skogens fågelkör bestämt sig för att hålla konsert just den dagen. Hon började berätta om sina besvär som hade börjat i september året innan, när hon gått in i den berömda väggen. Innan utbrändheten slog till hade hon börjat få både sömnbesvär, hjärtklappning och ångestattacker. Med utbrändheten hade hjärtklappningen och sömnbesvären lugnat ner sig. Ångest var dock kvar och hade fått sällskap av både depression, en känsla av sorg, orkeslöshet och senaste månaden även en outgrundad rädsla för nästan allt.

Vi gick igenom alla hennes symtom, allt från hur hon sov, vad hon åt, törst, hunger och värk till avföring, urinering, sömn, kvalité på naglar/hår med mera. Vi förklarade för henne hur symtomen hörde ihop, att genom att inte lyssna på kroppens första signaler hade lett till att kroppen fått ta av sina två reservbatterier, det vill säga jord-elementet dit mjälten hör och vatten-elementet dit njurarna hör. När mjältens qi blir försvagad får vi symptom som just depression och orkeslöshet. Jord-elementet (mjälten) kan då heller inte nära metall-elementet som det ska och dess känsla är just sorg. Vi känner oss ledsna, sorgsna och gråter utan att egentligen ens veta varför.

När jord-elementet blir för svagt för att stötta upp de andra elementen så kommer nästa reservbatteri, som är vatten-elementet att få börja jobba mer än det ska, vilket i sin tur kommer att trötta ut njurarna som hör hit. Vatten-elementets känsla är just rädsla och vid en svaghet eller brist här kommer vi att börja bli rädda för allt möjligt, bli lättskrämda och få katastroftankar. Kvinnan förstod hur allt hängde ihop och blev lugnare bara av att förstå sambandet och av att kroppen faktiskt kan återfå balansen igen bara den får rätt verktyg.

Via telefonkonsultation kunde hon göra en kostomläggning anpassad för hennes obalanser, fick övningar att använda när ångesten kom, samt gjorde saltmoxa flera gånger i veckan. Ett halvår efter vårt första samtal, lagom tills skogens löv skiftade färg till lysande gul, orange och röd,  var hon fri från alla sina besvär och det enda som återstod var en trötthet som sakta men säkert blev bättre för varje vecka.

Vår önskan är att människor ska förstå att vi faktiskt kan påverka vårt mående och vad kroppen vill säga med de känslor och symtom vi upplever. När vi förstår vad kroppen säger, kan vi ge den de verktyg den behöver för att återställa balansen och vi mår bra igen.

Det är förändringarna och självhjälpsverktygen som blir din medicin. När du är frisk klarar din kropp av fler störningar, men det är inte säkert att du ens längtar efter dem längre 😉

Vi hoppas att vi med vårt skrivande och det vi delar med oss av väcker ditt

intresse för att du kan påverka din egen hälsa och själsliga mående.

Fler verktyg, tips och kunskap om hur du kan hjälpa dig själv

hittar du i vår bok Nyckeln till Hälsa.

Missa inte att anmäla dig till någon av sommarens SALTMOXAKURSER

1 JULI (Fullbokad) och 29 JULI (fullbokad)

NYTT DATUM 19 AUGUSTI

Varmt välkommen till oss på Hermansdal för en spännande och

inspirerande dag i hälsans och den kinesiska medicinens tecken 🙂

Mer info om våra MOXA-KURSER hittar du här

Varma kramar från Hermansdal

Tina & Annelie

Vill du lära dig mer och förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

FÖRSTA UPPLAGAN SÅLDE SLUT PÅ TVÅ MÅNADER NU ÄR ANDRA UPPLAGAN AV VÅR BOK NYCKELN TILL HÄLSA ÄR HÄR 🙂 Nyfiken du också ? Läs gärna recensionerna i vår webbshop.

Är du intresserad av hälsa och vill förstå din kropp och själ ?

Vi förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som

finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk, vital och må känslomässigt bra.

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kropp och själ så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://www.hermansdal.com/webbshop

Sagt om Nyckeln till Hälsa:  

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 🙂

Hermansdalsbloggen

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.