Det som sker i naturen sker även i våra kroppar


Hälsa, Kinesisk Medicin, Kropp i balans, Naturens energi..., Nyckeln Till Hälsa, Okategoriserade / onsdag, juli 11th, 2018

Hej fina du,

Solen fortsätter att lysa från en klarblå himmel och vi hade den stora lyckan att få en del regn i måndags. Men lika mycket som vi njuter av solen och den härliga sommarvärmen är vi liksom många andra mycket bekymrade över den stora torkan som råder i vårt avlånga land. Det värmer i hjärtat att se hur människor använder sociala medier till att hjälpa varandra att lösa den stora foderbristen så långt det går. Det kommer krävas att alla tar ett ansvar för att hjälpa till så mycket som möjligt. Nu är det viktigare än någonsin att handla svenskt och lokalt!!

I den kinesiska medicinen brukar man säga att allt som finns i naturen även finns inom oss och då menar man även alla klimatfaktorer. Precis som vi i naturen kan ha kyla, hetta, fukt, torka och vind, kan vi även ha det i våra kroppar.

Har man obalanser i ett element så känner man ofta av den klimatfaktor som tillhör elementet (dock inte alltid). Man ogillar det klimatet man har för mycket av i kroppen. Har man till exempel kyla så ogillar man oftast kyla, har man hetta/torka ogillar man oftast varmt och hett väder, har man fukt ogillar man oftast fuktigt väder. Man kan antingen bara ogilla vädret fast man kanske inte riktigt förstår varför eller så mår man rent fysiskt och/eller psykiskt dåligt vid ett visst väder/klimat.

Kanske blir du mer svullen i kroppen och känner dig tyngre vid fuktigt väder eller du kanske får mer värk vid fuktigt väder, kyla eller värme. Allt detta ger oss ledtrådar om var vi har våra obalanser och vad vi kan göra för att rätta till dem. Känner du av klimatet du har runt dig titta på vad det står för och lär dig vad du kan göra för att hjälpa dig själv. Mår du sämre när det är fuktigt väder ute så kommer du att bli hjälpt av att äta mat som tar bort fukt och undvika det som bildar fukt och så vidare.

Vi hoppas att vi med vårt skrivande och det vi delar med oss av väcker ditt

intresse för att du kan påverka din egen hälsa och själsliga mående.

Fler verktyg, tips och kunskap om hur du kan hjälpa dig själv

Här hittar du Nyckeln till Hälsa.

Mer info om våra MOXA-KURSER hittar du här

Varma kramar från Hermansdal

Tina 

Vill du lära dig mer och förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

FÖRSTA UPPLAGAN SÅLDE SLUT PÅ TVÅ MÅNADER NU ÄR ANDRA UPPLAGAN AV VÅR BOK NYCKELN TILL HÄLSA ÄR HÄR 🙂 Nyfiken du också ? Läs gärna recensionerna i vår webbshop.

Är du intresserad av hälsa och vill förstå din kropp och själ ? Vi förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk, vital och må känslomässigt bra.

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kropp och själ så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://www.hermansdal.com/webbshop

Sagt om Nyckeln till Hälsa :

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 🙂

Hermansdalsbloggen

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.