Hösten kommer det är dags att rensa och släppa taget


Hälsa, Kinesisk Medicin, Kropp i balans, Nyckeln Till Hälsa / tisdag, september 18th, 2018

Hej fina du,

Vi börjar landa efter den sista kursdagen för i år här på Hermansdal i söndags. Det är massor med jobb både före och efter en kurs när man vill baka och laga all mat från grunden och försöka anpassa sitt vanliga hem och kök för att alla härliga kursdeltagare ska trivas så bra som möjligt.

Vi håller tummarna för att vi ska kunna bygga lokaler som är anpassade för det vi vill göra under vinter och vår och att vi på så sätt kan ha kurser året runt. Det är fantastiskt roligt att få dela med sig och kunna bidra till att andra mår bättre. Det finns massor vi kan göra för att hjälpa oss själva bara vi skaffar oss kunskapen.

Själv betar jag av en massa saker som jag vill ha klart innan min stora operation i slutet av oktober eller i början av november. (ett datum är inte satt ännu) Jag skall göra en bröstrekonstruktion genom att flytta ryggmuskler till framsidan av kroppen. Det är fantastiskt vad man kan göra. Där är den västerländska medicinen otrolig !!!

Jag saltmoxar varje dag och boostar min kropp på alla möjliga sätt för att läkning och återhämtning ska gå så snabbt som möjligt. Jag längtar efter att känna mig ”hel” igen och att nästa sommar kunna sätta på mig en T- Shirt och känna mig bekväm.

Det känns skönt att städa upp en massa lösa trådar innan operationen så att jag faktiskt kan vila och koncentrera mig på att läka. Förhoppningsvis hinner vi även få fiber inkopplat på Hermansdal innan det är dags. Ser fram emot att fördriva tiden med en massa filmer och TV serier när jag läker 😉 Att vara hänvisad till att ta det lugnt inte få mocka, rida eller lyfta på ett bra tag kommer dessutom innebära att jag så fort jag kan röra mig någorlunda kan skriva färdigt KÄNSLOBOKEN 🙂

Det här med att rensa ut, organisera och förbereda inför vintern hör hösten till och passar årstiden perfekt. Vi ska nu lugna ner oss och börja söka oss inåt. Jag älskar hösten och det lugnare tempot med tända ljus och värmen inomhus när det viner utanför knuten. Känner du av att det är fuktigare ute nu ät mat som tar bort fukt. Känner du av att det blir kallare ät mat som värmer. Se till att inte gå ut med blött hår. Klä på dig ordentligt och håll dig varm så att du inte förbrukar mer yang än nödvändigt.

Saltmoxa och drick te på ingefära. Bada varmt och gör fotbad med Ingefära och moxa, det kommer att hjälpa dig och din kropp genom den kallare halvan av året. Njut av värmen under en filt med en bok det tänker vi göra. Snart är det vår och sommar igen. Ju mer vi har fyllt på våra resorvarer under höst och vinter desto mer kraft kommer vi att ha när naturen vaknar igen och det är dags att sätta fart på allt vi har planerat under vilan.

Sorg är metallelementet och höstens känsla. Har vi svårt att släppa sorger eller känner oss ledsna utan att vi egentligen vet varför så är det metallelementet om behöver stöd och hösten är den perfekta tiden att stärka det på. Ut och andas in den klara höstluften och ta in naturen som skiftar färg. Precis som träden som släpper sina löv på hösten är det en perfekt tid för oss att släppa det vi inte längre behöver.

Varma kramar från Hermansdal

Tina 

SALTMOXA

Saltmoxabehandlingen som vi lär ut på våra kurser är ett fantastiskt redskap att använda för att bygga upp en inre styrka och hjälpa kropp och själ. Det är för att saltmoxan stärker vårt inre som vi ser yngre och vitalare ut efter en tids användande och våra fysiska och känslomässiga symtom på brist minskar.

Här kan du läsa mer om Saltmoxa: MOXA – Livets Eld – vad, hur, varför…

Här kan du läsa vad andra tycker om kursen: REFERENSER

Fantastiskt roligt att intresset är så stort för det vi delar med oss av och vi är glada för förtroendet  och att så många vågar prova något nytt för att må bra. Årets kurser är fullbokade och vi arbetar på att få fram en riktigt bra webbkurs till alla er som inte har möjlighet att besöka oss på Hermansdal.

Vi hoppas att vi med vårt skrivande och det vi delar med oss av väcker ditt

intresse för att du kan påverka din egen hälsa och själsliga mående.

Fler verktyg, tips och kunskap om hur du kan hjälpa dig själv

hittar du i vår bok Nyckeln till Hälsa.

Årets SALTMOXAKURSER 

1 JULI (fullbokad) och 29 JULI (fullbokad)

19 AUGUSTI (Fullbokad)

9 September (fullbokad)

16 September( fullbokad)

Varmt välkommen till oss på Hermansdal för en spännande och

inspirerande dag i hälsans och den kinesiska medicinens tecken 🙂

Mer info och referenser om våra MOXA-KURSER hittar du här

Vill du lära dig mer och förstå din kropp och själ , samt få en bättre hälsa?

FÖRSTA UPPLAGAN SÅLDE SLUT PÅ TVÅ MÅNADER NU ÄR ANDRA UPPLAGAN AV VÅR BOK NYCKELN TILL HÄLSA ÄR HÄR 🙂

Nyfiken du också ? Läs gärna recensionerna i vår webbshop.

Är du intresserad av hälsa och vill förstå din kropp och själ ?

Vi förmedlar kunskapen, klokheten, naturligheten och en skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk, vital och må känslomässigt bra.

Vi hjälper dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kropp och själ så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Den finns att beställa i vår webbshop http://www.hermansdal.com/webbshop

Sagt om Nyckeln till Hälsa :

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Hermansdals EKO

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Följ oss gärna på Blogkeen 🙂

Hermansdalsbloggen

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.