Älskar du och tar hand om dig själv?


Kinesisk Medicin, Kropp i balans, Nyckeln Till Hälsa / lördag, januari 26th, 2019

Hej fina du,

Hoppas du känner att vårenergin är på ingång trots -10 och snö. Jag ägnar helgen till att storstäda och elda av huset med både salvia och cognac. Precis som kroppen vill ha fritt flöde så vill huset och gården det också. Att rensa och städa är ett perfekt sätt att bereda plats inför allt det nya som kommer med vårens energi. Har du vår bok Nyckeln till Hälsa så hittar du min favoritrensning med cognac och havssalt i den. Annars kan man använda tex vit salvia för att rensa bland energierna efter att man storstädat. Jag gör det för att ta hand om mig själv och min stora familj. Det är ett sätt att visa mig själv och dem min kärlek. Jag skapar de bästa förutsättningarna för att vi ska må bra allihopa.

Här hittar du Nyckeln till Hälsa

https://hermansdal.com/produkt/bok-nyckeln-till-halsa/

Vi behöver ett fritt flöde för att må bra

Ett fritt flöde är oerhört viktigt både i vår kropp, omgivning och i våra relationer. Har vi inte balans eller det blir stopp någonstans får det alltid konsekvenser tillslut. Ger du för mycket utan att få tillbaka kommer det förr eller senare att börja skava. Tar du ut för mycket på kroppens qi, yang eller yin konto utan att se till att du tillför nytt kommer kroppen och känslorna till slut att protestera. Kropp och själ kommer att ge dig en mängd symtom för att du ska kunna rätta till obalanserna och hjälpa den tillbaka. Hittar du inte vart du läcker och kan täppa till hålen blir du till slut svag och sjuk eller åldras i förtid. Du är som en blomma som har sina basbehov och som växer och strålar när förutsättningarna är de bästa. Precis som du vissnar när du inte får det du behöver eller inte trivs med din omgivning.

Shen är viktig och behövs överallt

Det syns när någon är vital och det syns tydligt när något fattas eller är fel. Vem ser inte skillnad på ett par sprudlande ögon och ett par ögon där lågan är svag eller har slocknat? Det är shen, själen och vårt inre som lyser i ögonen enligt den kinesiska medicinen. Att ha en stark shen hjälper oss massor i livet. Det får oss att hålla målet i sikte och hitta lösningar på motgångar det ger oss en inre kompass som gör att vi väljer rätt eller vågar gå mot strömmen om det känns fel.

Så är det hemma också när det är rörigt och ostädat med en massa saker som ligger framme så kommer energin att stagnera precis som den gör i kroppen. Visst får hemmet en annan shen när det är undanplockat och nystädat det tycker i iallafall jag. Det känns att det blir ett helt annat flöde. Ett tips är att rensa ut sådant som inte gör dig glad eller lyfter din energi.

Feng Shui handlar om flöde

Allt är energi och påverkar oss. Feng shui är ett energiredskap som har använts i Kina i 3000 år. Det används för att skapa de bästa förutsättningarna i hemmet på arbetet och runt i kring oss för att vi ska kunna vara den friskaste och mest välmående blomman. Det handlar om att allt är energi och man använder de fem elementen för att balansera upp svagheter och obalanser som finns i hemmet och i omgivningen. Det hjälper till att hålla det fria flödet som är så viktigt.

Var rädd om dig själv

Vi påverkas alla av energier på platser, färger, former och andra människor precis som vi påverkas av hur vi lever och vad vi äter. Att må bra känslomässigt är lika viktigt som att äta näringsrikt och leva på ett klokt sätt.

Du kan äta de bästa tillskotten, den bästa maten och dricka det bästa vattnet och ha balans mellan träning och vila. Men hanterar du inte det som pågår i ditt hjärta, shen mår bra och dina tankar är positiva kommer du fortfarande vara ohälsosam. Var rädd om och respektera dig själv och det du känner.

Varma Kramar från Hermansdal

Tina

Fyll på dig själv med SALTMOXA

ANMÄL DIG TILL VÅR WEBBKURS I SALTMOXA

Saltmoxabehandlingen som vi lär ut på våra kurser är ett fantastiskt redskap att använda för att bygga upp en inre styrka och hjälpa kropp och själ. Det är för att saltmoxan stärker vårt inre som vi ser yngre och vitalare ut efter en tids användande och våra fysiska och känslomässiga symtom på brist minskar.

This image has an empty alt attribute; its file name is buddha-562033_640-300x200.jpg

Här kan du läsa vad andra tycker om kursen: REFERENSER

Här kan du läsa mer om Saltmoxa: MOXA – Livets Eld – vad, hur, varför…

LÄS MER OM VÅR BOK OCH KÖP DEN HÄR

” Vill tacka varmt för att ni gjort arbetet med boken, den är jätteinspirerande och lättbegriplig, även svärmor fann intresse. Innehåll och upplägg = toppen, Design = kärleksfull ”

” Måste bara säga vilken fantastisk bok! Både innehåll och utseende. Jag hoppas på en del två ”

” Ett stort TACK för en fantastisk bok som verkligen går in på allt för att få ett liv i balans den blir min nya bibel ”

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Hermansdal

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.